Koffers pakken
Door: deniserosendaal
Blijf op de hoogte en volg Denise
03 Juli 2010 | Nederland, Loerbeek
Gelukkig kreeg ik de stage in Polen precies op tijd rond. Het duurt nog 8 weken tot school begint en ik moet ook precies 8 weken stage lopen. Het gaat wel allemaal erg snel ineens. Binnen anderhalve week moet ik het contract rond krijgen, een reis boeken, mijn tassen pakken, afscheid nemen en de laatste dingen voor school afronden.
De stage is dus in Polen bij een mengvoederbedrijf, Cehave Pasze. Ik vond het wel fijn dat het een mengvoederbedrijf is, omdat ik al eens op een mengvoederbedrijf stage heb gelopen op het MBO en omdat ik een aantal zomervakanties bij een mengvoederbedrijf heb gewerkt. Met het procesverloop ben ik dus bekend.
Mijn opdracht is het in kaart brengen van bijproducten in Polen. Ik moet zoeken naar minder bekende bijproducten die wel in Polen worden geproduceerd. Dan moet ik kijken waar deze in Polen worden geproduceerd, hoeveel er wordt geproduceerd, wanneer dit wordt geproduceerd en of het al afgezet wordt en tegen welke prijzen.
Klinkt als een interessante opdracht, maar ineens bedacht ik mij dat ik geen woord Pools spreek. Om aan deze gegevens te komen moet ik natuurlijk bedrijven bellen, hoe ga ik dit doen? Er waren in ieder geval genoeg vragen en te weinig tijd om er bij stil te staan.
05 Juli 2010 - 13:17
Mandy:
Heel veel plezier meid!!
Liefs, Jurgen en Mandy -
19 Juli 2010 - 08:37
Vincent Van De Berg:
Hoi Denise,
Leuk dat je een stage in het buitenland hebt gelopen ! Hopelijk is het een onvergetelijke ervaring geweest ! Ik las dat je in de voorbereiding moeite had met het vinden van een stage. Wellicht een goede tip voor de volgende keer als je of een vriend(in) een stage in het buitenland zoekt: www.buitenland-werken.nl/Stage-buitenland.html. Mochten ze bij jou stagebedrijf nog mensen zoeken ? Dan kunnen ze die aanmelden via onze website (helemaal gratis).
Veel plezier nog met het verwerken van deze mooie ervaring.