Het zal je maar gebeuren
Door: deniserosendaal
Blijf op de hoogte en volg Denise
13 Juli 2010 | Polen, Poznań
De rest van de dag ben ik bezig geweest met het project. Ik heb een lijst van ruim 3,5 duizend bedrijven die ik aan het ordenen ben op provincie en op soort product. Toen ik de eerste provincie klaar had, ben ik eens gaan kijken hoe de provincies verdeeld zijn in polen. Blijkt dat ik bij de provincie ben begonnen die het verst van het bedrijf af ligt! Maar ja, ik ben toch van plan om ze allemaal te verwerken en ik kan pas een selectie maken als ik weet hoeveel de bedrijven afzetten.
Ja, wat zijn er nog meer voor een spannende dingen gebeurd vandaag. Ik heb 3 keer voor de trein stil gestaan. Dit klink niet zo spannend, maar het is nog erger dan dat. Ik Polen hebben ze een iets ander systeem voor de spoorbomen dan in Nederland. Hier is het namelijk zo dat 1 man 3 spoorweg overgangen bewaakt. Dit wil zeggen dat als de trein bij de eerste overgang in de buurt komt, dat alle 3 de overgangen dicht gaan en dat je ook moet wachten totdat de trein voorbij alle 3 de overgangen is, voordat de spoorbomen weer open gaan. Dit is volgens mij het enige dat in Polen files veroorzaakt: tractoren met graan, leswagens en treinen. Ik stond dus voor dat ik naar de winkel ging, toen ik van de winkel terug kwam en nogmaals halverwege de weg naar huis voor zo’n treinovergang te wachten op de trein.
Vandaag heeft het trouwens ook voor de eerste keer geregend sinds ik in Polen ben. Voor het bedrijf is dit niet echt leuk, want ze zitten te wachten op de nieuwe oogst van de granen. Deze week waren de eerste boeren begonnen, maar nu er een regenbui overheen is geweest, kan het zijn dat het vochtgehalte te hoog is en dat de oogst weer stil wordt gelegd.
Het is hier trouwens ook helemaal in om in het bos bessen te gaan plukken en deze in potten langs de kant van de weg te verkopen. Ze staan echt overal. Ook langs die wegen waar je dus 100 mag. Ik zou denken: wie gaat daar nou stoppen? Maar dat gebeurt hier dus wel gewoon.
14 Juli 2010 - 06:35
Mark:
Tja, in andere landen nemen mensen overal gewoon de tijd voor. Ach, en die fietsers op de grote weg, die zijn gewoon sportief ;)In Duitsland zijn er ook van die idiote toeristen die de racefiets meenemen :P
Geniet van al het andere!
Mark -
15 Juli 2010 - 16:57
Shirley:
Hoi Denise,
Nou dat is nog eens een verhaal van dat kindje. Hier is gisteren ook iets erg gebeurd. Gisterenavond om 19.00 was er in Vethuizen een windhoos. Je zult het bijna niet geloven maar de koeien vlogen door de lucht. Er zijn op een caravan Kempersplas 20 caravans door de lucht gevlogen en in de plas terecht gekomen. Een vrouw uit Nieuwegein heeft een caravan op haar gekregen en is overleden. 5 mensen liggen zwaargewond in het ziekenhuis. Mijn collega's zijn opgeroepen als extra om te helpen. Kijk maar eens op google bij noodweer vethuizen. Er staan boerderijen waarvan alle dakpannen weg zijn. Gewoon helemaal kaal. Echt bizar om te zien. Jouw verhaal over bessen plukken is wel leuk. Ik wou dat er hier meer groeide in het wild. Met moederdag heb ik slazaadjes gekregen en vorige zijn we ervan gaan eten. Ik ben helemaal trots op mijn sla. En weet je wat Hugo vindt het geweldig hij eet sla. lachen hè. Hij smikkeld ervan en vindt het lekker. Mijn oma rosendaal, had een hele grote groentetuin op de plek waar jullie het terras hebben. Daar stond echt vanalles. rabarber stond altijd naast de lichtboxestal. Ook waren er kruisbessenstruiken, appelbomen, kersenbomen, perenbomen, bramen. Ik kan mij dat nog herrineren. leuk is dat voor jou om te weten. Ik heb skype geinstaleerd maar kan jou niet vinden. Hoe werkt dat precies? Vanaf maandag gaan we twee weken naar Zeeland dus is het rustig vanuit Azewijn. Fijne avond en tot....
Gr Shirley -
16 Juli 2010 - 17:47
Elle:
Denise!
Super vet wat je allemaal mee maakt en mee krijgt. Toch weer heel anders dan in Nederland allemaal.
Maar de polen moeten ook gaan oppassen want ik kom eraan! :D super vet:D gaan we er een mooi lang weekend van maken. Achter de polen aan... of niet:P en het iig gezellig hebben:D
Ik heb er helemaal zin in! en tot die tijd spreek ik je nog wel op skype!
Heb er zin in, zin in, zin in :D -
18 Juli 2010 - 07:26
Robby & Mandy:
Hallo Denise,
Hier even een reactie vanuit het verre Loil.
Zo te lezen verveel je je nog lang niet. Er valt vanalles te beleven in Polen. Dat is wel even wat anders dan in Loerbeek. Fijn om te lezen dat het goed met je gaat. We wensen je nog heel veel plezier.
Groeten Robby en Mandy.