Nutteloos
Door: deniserosendaal
Blijf op de hoogte en volg Denise
23 Augustus 2010 | Polen, Warschau
Ik ben momenteel afhankelijk van mijn collega’s die allemaal geen tijd hebben. Ik kan dus geen Pools, daarom moet Justyna Pawlak voor mij de bedrijven bellen uit mijn eerste selectie. Daar heeft ze een 1,5 week de tijd voor. Maar ik zou zelf ook nog graag een dag de tijd hebben om het bij te werken en nog eens door te nemen.
De matrix voor de gegevens is af, alleen heb ik de gegevens voor de matrix nog niet. Ik baal hier heel erg van, want ik begin een beetje bang te worden dat het nu niet af komt. En dan kan ik er ook nog eens niets aan doen. Ik blijf het natuurlijk elke dag weer vragen, maar het zijn 50 bedrijven en na 3 werkdagen zijn er 5 gebeld. Ik heb nog 4 stage dagen en er moeten dus nog 45 bedrijven gebeld worden. Vandaag is er geen enkel bedrijf gebeld.
Omdat ik toch niets kon doen ben ik maar rond gaan vragen naar andere opdrachten. Iedereen is erg druk en heeft genoeg werk, maar het is natuurlijk allemaal in het Pools.
Gelukkig had Marcel nog een presentatie over een week en mocht ik daar het voorbereidende werk voor doen. De presentatie is in het Engels en Marcel is ook een Nederlander, dus dat komt wel goed.
Ik heb gezocht naar onderzoeken betreft de kuikenkwaliteit, gerelateerd aan de kwaliteit van de broedeieren.
Metrijs is vandaag om half 2 met de taxi vertrokken naar het treinstation. Ik kon hem niet wegbrengen, omdat ik naar mijn stage moest. Hij had nog mijn hele kamer opgeruimd voordat hij weg is gegaan. De taxi en het juiste perron zoeken ging goed, maar de trein van Pozna naar Berlin was geen succes. Om half 3 vertok zijn trein en daarna heeft hij ergens midden op het spoor in Polen 1,5 uur stil gestaan. Er was iets geknapt of zo, want hij had wel een knal gehoord.
Na 1,5 uur stil te hebben staan, werd de trein vooruit getrokken, maar dit ging zo langzaam dat hij daar nog eens 1,5 uur vertraging door opliep. Uiteindelijk had hij al 3 uur vertraging toen hij in Berlin aan kwam.
Gelukkig heeft Metrijs 15 weken in Duitsland stage gelopen en kon hij zonder moeite vragen wat nu zijn opties waren. Hij moest via Hamburg en dit was zijn aller laatste optie. Hij had overstaptijden van 10 minuten en 8 minuten en er mocht dus niets meer fout gaan. Om 10 voor 4 kreeg ik het geruststellende berichtje dat hij thuis was.
Met onze treinreizen is tot nu toe elke keer nog iets fout gegaan, maar over het algemeen is het reizen met de trein in Polen goed te doen hoor.