Poznan Plaza - Reisverslag uit Poznań, Polen van Denise Rosendaal - WaarBenJij.nu Poznan Plaza - Reisverslag uit Poznań, Polen van Denise Rosendaal - WaarBenJij.nu

Poznan Plaza

Door: deniserosendaal

Blijf op de hoogte en volg Denise

10 Juli 2010 | Polen, Poznań

Vandaag ben ik als topografische held in de auto gestapt en zomaar in één keer naar een winkelcentrum gereden. Op advies van Otto ben ik naar Poznan Plaza gegaan.

Poznan Plaza is voor mij tenminste een heel groot winkelcentrum. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het zit erin. Van bowlingbaan tot bioscoop, van schoenenzaak tot kledingwinkel en van restaurant tot speelhal. Het was allemaal zeer indrukwekkend om te zien. In dat winkelcentrum heb ik dus even lekker een paar uur geshopt en een heerlijk ijsje gegeten.

Helaas was de kleding in Polen niet helemaal mijn ding. Overal zitten frutsels en franjes aan. Er zijn overal shirtjes te vinden met grote strikken erop. Ieder zijn ding, maar niet voor mij.

In Polen is best veel kopieergedrag. Zoals de danseressen in een hiphopclip op MTV rond lopen, zo lopen de Poolse meisjes in het dagelijks leven rond, lage decolletés, push up, korte broekjes en enorme hakken. Dacht ik in het winkelcentrum een leuke rok te zien hangen, blijkt het toch een jurkje te zijn.

Als je over straat kijkt zijn de meest te bruin getint, te blond geverfd en te hoerig gekleed. Aan de andere kant hebben ze er ook wel weer het figuur voor. De meeste Poolse meiden die ik heb zien lopen zijn erg dun en klein. Soms is het gewoon eng om te zien.

Ik ben uiteindelijk alleen maar bij de H&M geslaagd en heb een leuke broek en een jurkje gekocht.

En toen, toen kwam de terugreis. Ik kon niet dezelfde weg terug, want dat was een soort snelweg. Ik ben er via de andere kant uit gegaan en heb een rondje van ongeveer een kwartier gereden. Toen ik dacht dat ik echt verdwaald was, kwam ik weer langs de Poznan Plaza op rijden. Op de goede weg, richting huis. Toen heb ik de weg wel in één keer gereden. Ja, sorry, ik blijf toch een vrouw achter het stuur. Ik kan wel rijden, maar die wegen is niet helemaal mijn ding. Ik kom er altijd wel, maar soms duurt het gewoon iets langer.

Eenmaal thuis gekomen kwam ik erachter dat mijn opa en oma zo lief/gek zijn geweest om een webcam aan te schaffen, zodat ze met mij kunnen praten via skype. Ook mijn ouders hebben de webcam van mijn broertje gevonden en ik heb gezellig de rest van de avond met iedereen zitten skypen.

• 11 Juli 2010 - 09:32

Voor Denise:

Hey Denise, wat leuk dat we kunnen lezen hoe het met je gaat en wat je allemaal beleefd in Polen.
    We kijken al weer uit naar je volgende verhaal.
    Groetjes Freddy, Eveline en Fem.